Tým Most Pride se setkal s Andrejem Babišem

14.02.2023

13. 2. se tým Most Pride vydal do Roudnice nad Labem, abychom diskutovali s Andrejem Babišem ohledně manželství pro všechny. Při této příležitosti jsme mu předali valentýnky a perníková srdce, které pro něj vytvořili queer lidé z Mostecka.

Andrej Babiš nás přijal ve své regionální kanceláři a téměř hodinu jsme diskutovali o nutnosti přijetí zákona, který by umožnil queer párům vstoupit do manželství. Andreje Babiše jsme žádali, aby se jako předseda nejvíce zastoupené strany v Poslanecké sněmovně zasadil za to, že Česko umožní LGBT+ lidem to, co je ve více než 30 zemích světa standardní.

Andrej Babiš svůj hlas při případném hlasování o manželství pro všechny přislíbil, avšak několikrát zdůraznil, že za své téma si práva LGBT+ osob nevezme, jelikož se jedná o slib České pirátské strany a ve svém hnutí diskusi o tomto tématu zahájit nechce - nechá na každém, aby hlasoval podle svého.

Připomínáme, že pětice poslanců ze STAN, TOP09, ODS, České pirátské strany a ANO vloni v červnu navrhli zákon o manželství pro všechny, který však stále neprošel ani do prvního čtení.